Consiliul Concurenţei nu a transmis încă Orange şi Vodafone notificarea oficială despre amendă

Ziarul Financiar 17.03.2011

Companiile de telefonie mobilă Orange şi Vodafone nu au contestat până în prezent în instanţă amenzile primite de la Consiliul Concurenţei pentru că autoritatea nu a transmis până acum celor doi operatori documentaţia oficială în legătură cu sancţiunea, au precizat pentru ZF oficialii instituţiei.

"Conform legislaţiei, decizia autorităţii de concurenţă poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 30 de zile de la primirea documentului, adică a deciziei de sancţionare. Practic, companiile au fost informate că au fost sancţionate, urmând să primească documentul oficial."

Consiliul Concurenţei a anunţat pe 15 februarie că a amendat companiile Orange şi Vodafone cu 147,9 milioane lei (34,8 milioane euro) şi respectiv cu 120,3 milioane lei (28,3 milioane euro) pentru abuz de poziţie dominantă.

"Potrivit ultimelor modificări ale legii concurenţei, instanţa poate dispune suspendarea executării deciziei Consiliului Concurenţei doar cu condiţia plăţii unei cauţiuni în cuantum de 30% din amenda stabilită prin decizia atacată", au adăugat reprezentanţii consiliului. Orange şi Vodafone au anunţat că vor contesta amenda în instanţă.