"Google, ţara mea!" ia poziţie contra discriminării

Autor: Ziarul de Duminica 20.03.2011

Teatrul Mic găzduieşte luni, 21 martie, ora 17.30, cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Discriminării Rasiale, spectacolul "Google, ţara mea!" (foto: Mircea Oculeanu), creat în 2009 de Mihaela Michailov şi regizoarea Alexandra Badea. Pornind de la experienţe personale, de la situaţii de discriminare pozitivă sau de la clişee ale discriminării, fără să ocolească datele şi statisticile oficiale, echipa de artişti a creat un spectacol viu despre lumea în care trăim.

Vizionarea spectacolului va fi urmată de discuţii cu publicul. Invitaţi sunt studenţi, cadre didactice, persoane publice, formatori de opinie, reprezentanţi ai organizaţiilor guvernamentale.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Discuţiile vor fi moderate de jurnalistul Mircea Toma şi de preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos.

Textul "Google, ţara mea!" interesează organizatorii a fouă festivaluri din Franţa. Piesa a fost lecturată în varianta franceză (traducerea Alexandra Lăzărescu) în cadrul Festivalului Transversales pe 18 martie, la Centrul Cultural Theo Argence de Saint-Priest în regia Alexandrei Badea şi urmează a fi citită pe 1 aprilie la Teatrul Petit-Quevilly, în cadrul Festivalului Corps de Textes Europe, în regia lui David Bobee.