Reprezentanţi medicali şi librari: unde vor să mai muncească românii

Autor: Simona SIMIONESCU 03.04.2011

Peste 7.000 de absolvenţi de Medicină şi Farmacie candidează pentru zece posturi de reprezentanţi medicali la Antibiotice SA. Concurenţă acerbă este şi la librăria Cărtureşti. Aproximativ 2.260 de persoane se bat pentru un loc de librar.

Marius T. (25 de ani) a absolvit Medicina anul trecut şi este unul dintre cei peste 7.173 de candidaţi care au aplicat pentru un post de reprezentant medical la compania Antibiotice SA. În luna martie, acesta a fost jobul cel mai dorit pe portalul de recrutare Bestjobs.ro, cu cele mai multe CV-uri trimise de candidaţi, potrivit datelor furnizate pentru gândul de reprezentanţii site-ului.

Nu orice absolvent a putut să concureze, ci numai cei cu pregătire în Medicină şi Farmacie. Concurenţa este acerbă, ţinând cont că producătorul de medicamente generice oferă numai zece posturi "cu locaţii multiple" în 17 judeţe, inclusiv Bucureşti. Asta înseamnă că pe fiecare loc candidează câte 717 persoane.

Pentru ce se bat cei peste 7.000 de candidaţi? Compania promite un pachet salarial motivant - fără a comunica nivelul salariului -, dar şi maşină de serviciu, laptop şi telefon mobil. Citiţi mai mult despre locurile de muncă pe care se bat angajaţii din România pe www.gandul.info