Patronul lui Mutu l-a dat afară pe unul din cei mai puternici executivi din Italia, preşedintele grupului Generali

Autor: Anca Dumitrescu 06.04.2011

Preşedintele Assicurazioni Generali, al treilea mare asigurător din Europa, Cesare Geronzi, a demisionat în urma unui conflict cu membrii conducerii grupului, printre care se află şi Diego Della Valle, fratele patronului clubului de fotbal Fiorentina, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Diego Della Valle (foto), proprietarul companiei producătoare de încălţăminte Tod's, este fratele patronului clubului de fotbal Fiorentina, la care joacă şi Adrian Mutu. El a ocupat până recent şi funcţia de preşedinte onorific al clubului. Della Valle, membru în consiliul de administraţie al Generali, a spus că stilul de capitalism al lui Cesare Geronzi este depăşit, conform surselor menţionate.

Geronzi, în vârstă de 76 de ani, a fost numit în funcţie în urmă cu mai puţin de un an.

El a fost criticat de Diego Della Valle, proprietarul companiei producătoare de încălţăminte Tod's, membru în consiliul de administraţie al Generali, care a spus că stilul său de capitalism este depăşit.

Majoritatea membrilor consiliului de administraţie au votat o moţiune de neîncredere împotriva lui Geronzi, la o şedinţă extraordinară convocată pentru discutarea prerogativelor preşedintelui grupului, au spus sursele.
Compania nu a confirmat demisia.

Geronzi a fost numit în aprilie anul trecut în funcţia de preşedinte fără atribuţii executive, dar a intrat în conflict cu alţi directori, în ultimele câteva luni, după comentarii legate de investiţii în bănci, care au contrazis mesajele conducerii către investitori.