Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Bogdan Cojocaru 06.04.2011

Commerzbank, al doilea mare creditor al Germaniei, intenţionează să returneze 14,3 mld. euro din ajutorul primit de la stat prin vânzarea de acţiuni noi şi utilizarea capitalului suplimentar, scrie Bloomerg.

Economia Chinei este de aşteptat să înregistreze o creştere de 9,6% în 2011, potrivit unui raport al Băncii Asiatice de Dezvoltare, citat de The Economic Times. Creşterea Chinei este de aşteptat să fie mai moderată în acest an faţă de rata de 10,3% din 2010.

În SUA, democraţii şi republicanii încearcă să ajungă la un compromis cu privire la buget pentru ca instituţiile statului să continue să funcţioneze, după ce preşedintele Barack Obama a declarat că este inacceptabil ca reprezentanţii Congresului să nu poată evita un blocaj, scrie Bloomberg.

Preţul aurului a avansat până la un nivel record pentru a doua zi consecutiv, scrie Bloomberg. Aurul cu livrare imediată a crescut cu 0,2%, până la un maxim istoric de 1.459,07 dolari pe uncie.

Intesa Sanpaolo, a doua mare bancă a Italiei, intenţionează să atragă până la 5 miliarde de euro prin vânzare de acţiuni noi pentru a-şi întări capitalul, scrie Bloomberg. Intesa va vinde acţiuni la o valoare nominală de 0,52 euro/acţiune.

Spania a implementat măsurile potrivite pentru a conferi încredere în situaţia sa financiară şi nu are nevoie de ajutor financiar internaţional, apreciază directorul general al FMI Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

Mai multe state din zona euro se tem că Grecia, ţară cu un grad ridicat de îndatorare, nu se va putea refinanţa şi va fi nevoită să-şi restructureze datoriile, potrivit publicaţiei Financial Times Deutschland.