Un fost şef al Euroclinic s-a dus la Medicover

Autor: Ioana David 11.04.2011
Operatorul de servicii medicale private Medicover l-a recrutat din această lună pe medicul Bogdan Pană, anterior fiind director general adjunct al spitalului Euroclinic, pentru poziţia de director executiv spitale şi clinici.


Primul spital al Medicover din România va fi deschis în toam­nă şi necesită investiţii de 20 mil. euro. Spitalul va reuni mai multe specialităţi medicale şi chirurgicale, dar va include şi o maternitate şi o secţie de pediatrie. Compania operează o reţea de 11 clinici în Bucureşti şi în ţară, po­trivit datelor furni­zate.

"Ca obiectiv prin­cipal îmi propun să pun în practică me­tode de furnizare a serviciilor medicale adaptate la piaţa ac­tuală bazate pe expe­rienţa mea pro­fe­sio­nală", a spus Bogdan Pană.

Pană, 40 de ani, va avea ca respon­sa­bi­lităţi coordonarea echipei medicale atât în clinicile Medicover, cât şi în cadrul pri­mu­lui spital din Ro­mâ­nia. El este medic primar, cu specia­li­ta­tea sănătate publică şi mana­gement sa­ni­tar, iar în ultimii cinci ani a lucrat în cadrul spitalului Euroclinic. Spitalul Euroclinic, prima unitate privată de mari dimensiuni din Bucureşti, a fost preluat anul trecut de Centrul Medical Uni­rea (astăzi Regina Ma­ria - reţeaua pri­vată de sănătate).

La rândul său, în decembrie 2010 Medicover a adus un nou director general la conducerea companiei în persoana Cătălinei Bălan, care a reorganizat organigrama companiei, înfiinţând noi poziţii, aşa cum este cazul celei de director executiv ocupată acum de Bogdan Pană, sau aducând oameni noi. Alte poziţii nou-create au fost cele de director vânzări corporate, ocupată de Mihaela Iancu (care anterior a avut o poziţie similară în cadrul MedLife), şi di­rector operaţiuni spital şi centre medicale, post ocupat de Dana Butoi (recrutată de la Centrul Medical Unirea - în pre­zent Regina Maria, re­ţeaua privată de sănătate), conform unor informaţii furnizate anterior de com­panie.

Până la începutul acestui an, Medicover a avut o strategie precaută pe piaţa serviciilor me­dicale private, generată de faptul că reprezentanţii grupului suedez au pre­ferat să-şi concentreze resursele pe deschiderea unui spital de mari di­mensiuni pe piaţa din Polonia.

Acum însă firma a intrat în "etapa România" în care derulează investiţii masive în această piaţă. Pe lângă spitalul de 20 de milioane de euro care urmează să se lanseze în toamna acestui an, compania are în vedere şi un spital de dimensiuni mai mari, iar potrivit unor informaţii anterioare, suma implicată de acest proiect ar fi de peste 50 de milioane de euro.

Grupul suedez Me­dicover operează în Ro­mânia reţeaua de clinici cu acelaşi nume, dar şi o reţea de laboratoare Synevo, iar anul acesta şi-a propus să ajungă la o cifră de afaceri de 30-35 mil. euro, în creştere cu peste 20% com­pa­ra­tiv cu 2010.

Pe piaţa de peste 400 milioane de euro a serviciilor me­dicale pri­vate sunt pre­zente firme precum MedLife, Medicover, Re­gina Maria, Euromedic, Sanador, Polisano, Gral, Romar.