Hosni Mubarak, arestat pentru 15 zile. Anunţul a fost făcut pe Facebook

Autor: Traian Terzianm 13.04.2011

Procurorii egipteni au emis n mandat de reţinere a preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, alături de doi fii ai săi, pentru o perioadă de 15 zile, pentru acuzaţii de corupţie şi folosirea represaliilor violente împotriva manifestanţiilor de la începutul anului care s-au soldat cu cel puţin 800 de victime, informează The New York Times.

Reţinerea lui Mubarak a fost anunţată la televiziunea publică şi pe o pagină a reţelei de socializare Facebook, care a fost creată de către biroul procurorului egiptean ce se ocupă de acest caz.

"Procurorul a ordonat ca fostul preşedinte Mohamen Hosni Mubarak şi cei doi fii ai săi Alaa şi Gamal Mubarak să fie plasaţi în detenţie pentru 15 zile, în cadrul anchetei privind folosirea violenţei împotriva manifestanţiilor în timpul revoltei din ianuarie şi februarie", conform paginii de Facebook.

Anunţul autorităţilor egiptene a fost făcut la câteva ore după ce Hosni Mubarak a fost internat într-un spital din staţiunea Sharm el-Sheikh, unde s-a retras după demisia din 11 februarie.