Botiş: Am demisionat din funcţie, este o demisie de onoare

Autor: Mediafax 20.04.2011

Ministrul Muncii, Ioan Botiş a demisionat astăzi din funcţie, informează Mediafax. Demisia din funcţie vine la două zile după ce acesta a fost implicat într-un scandal cu fonduri europene.

Scandalul a izbucnit luni-seară după ce ministrul a recunoscut într-o emisiune televizată că soţia sa lucrează în cadrul unui ONG din Bistriţa care funcţionează în casa lui şi care dezvoltă un program declarat eligibil pentru finanţare (500.000 de euro) prin POSDRU - program aflat în gestiunea Ministerului Muncii pe care îl conduce.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

El a spus că demisionează urmând să-şi rezolve "în particular" problemele.

"Am avut o nouă discuţie cu Ioan Botiş miercuri dimineaţă, iar acesta a demisionat din funcţie. Demisia va fi anunţată de Botiş ulterior", a declarat anterior premierul.