Ostahie a vândut un teren de 5 hectare din Ploieşti

Ziarul Financiar 27.04.2011

Omul de afaceri Dan Ostahie (foto), proprietarul retailerului de electronice şi electrocasnice Altex, a vândut în luna martie un teren de cinci hectare la Ploieşi către fondul de investiţii sud-african NEPI, care va construi pe acel lot un centru comercial de 50.000 de metri pătraţi.

Sud-africanii au cumpărat mai exact firma Ploieşti Commercial Gallery, în activele căreia se află terenul situat în imediata vecinătate a hipermarketului Carrefour din Ploieşti. Ostahie anunţase în 2008 că intenţionează să construiască, împreună cu proprietarul Mobexpert, Dan Şucu, o galerie comercială pe terenul de la Ploieşti. Proiectul urma să includă un magazin Media Galaxy şi un Mobexpert.

Reprezentanţii NEPI au anunţat însă la începutul anului că au preluat acel teren şi vor începe lucrurile de construcţie la centrul comercial în acest an. Oamenii de afaceri români au început, pe fondul crizei, să renunţe la o serie din activităţile "non-core" pentru a obţine sume suplimentare susţinerii afacerii de bază.

NEPI mai deţine pe piaţa locală centre comerciale în Brăila şi Piteşti, precum şi o serie de spaţii la parterul unor clădiri din Capitală, realizarea şi administrarea spaţiilor de retail fiind principala preocupare a sud-africanilor. Compania a finali­zat în primăvara acestui an şi o investiţie de şapte milioane de euro în extinderea proiectului European Retail Park din Brăila, unde a fost realizat un spaţiu pentru cinematograf, un patinoar acoperit şi o nouă zonă pentru restaurante. NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, şi deţine circa 30 de proprietăţi imobiliare, majoritatea în România.