Acţionarii BT au decis majorarea capitalului cu 295,7 mil. lei şi răscumpărarea a 0,95% din titluri

Autor: Stefan Musgociu 28.04.2011

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au aprobat, joi, majorarea capitalului social cu 295,7 milioane lei, la 1,77 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor din profiturile din anii anteriori, şi răscumpărarea a maxim 0,95% din titluri, au declarat pentru Mediafax Business surse din acţionariat.

"Acţiunile ar urma să fie folosite pentru un program de fidelizare a salariaţilor pe termen mediu - lung", au afirmat sursele citate.

Pentru suplimentarea capitalului, banca va emite 295,7 milioane de noi acţiuni, cu valoare nominală de un leu. Banca va capitaliza, astfel, rezervele constituite din profitul net al anilor precedenţi existente în sold la finele anului trecut, în sumă de 206,9 milioane de lei, şi cele realizate din câştigul net din 2010, în valoare de 88,7 milioane lei.

Acţiunile noi vor fi acordate gratuit acţionarilor înregistraţi la 20 mai în registrul ţinut de Depozitarul Central.

Investitorii au aprobat şi răscumpărarea a maximum 14 milioane de acţiuni (0,95% din capitalul social), la un preţ egal cu cotaţia de la bursă din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 2 lei/titlu. Programul de răscumpărare se va derula pe o perioadă de cel mult 18 luni de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial.