Urmăreşte aici cum îşi face Andrei Silviu Petran, un tânăr de 26 de ani, o agenţie de turism specializată pe vacanţe de aventură. Astăzi: Despre primele angajări

Autor: Mirabela Tiron 09.05.2011

Ziarul Financiar vă prezintă cum un tânăr întreprinzător român, Andrei Silviu Petran, account manager la o mare companie de telefonie mobilă, îşi face o agenţie de turism prin programul 10.000 de euro pentru tinerii întreprinzători, recent iniţiat de guvernul român.

Andrei Petran va povesti pentru cititorii ZF prin ce trece, ce decizii ia pas cu pas în dezvoltarea afacerii sale. El a înfiinţat compania Exploratist în februarie 2011 şi acum angajează oameni.

Citiţi aici cum s-a derulat angajarea primilor patru oameni: "Provocarea a venit de la neconcordanţa între cum vedeam eu jobul şi aşteptările aplicanţilor", spune Petran.

Andrei Petran despre angajările de la Exploratist

"Procesul de recrutare pentru Exploratist a început devreme, cu 2 luni şi jumătate înainte de termenul stabilit pentru lansarea site-ului, în idea în care eram convins ca o să dureze ceva timp până când o să găsesc oamenii potriviţi. Ca şi strategie am ales portalurile de joburi online-ul şi recomandările.

Dorinţa mea era ca în momentul în care lansăm exploratist.ro să avem şi oamenii angajaţi. Îmi făcusem structura organizaţională, alocasem responsabilităţile fiecărei poziţii: 1 Travel Coordinator, 1 Research Specialist, 1 Online Specialist şi 1 Agent.

Provocarea în procesul de recrutare, pe lângă numărul mare de aplicanţi şi timpul alocat selecţiei şi întâlnilor cu cei selectaţi pe lista scurtă, a venit de la neconcordonţa între cum vedeam eu job-ul şi aşteptarile celor care au participat la interviu.

Mi-am dat seama că selecţia am făcut-o bazându-mă pe: atitudine pozitivă, creativitate, iniţiativă, expertiză în domeniu şi personalitate de învingător. Rezultatul: o echipă unită, comunicativă, diversă şi plină de energie."