Adrem Invest va construi o nouă centrală termică în Suceava, investiţie de 65 milioane de euro

Autor: Tiberiu Bujdei 09.05.2011

Primarul Sucevei Ion Lungu a semnat luni cu Adrian Bodea, directorul firmei Adrem Invest Bucureşti, contractul pentru construirea unei noi centrale termice şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare care va asigura agentul termic pentru municipiul Suceava, investiţie de 65 milioane euro.

La rândul său, directorul Adrem Invest Adrian Bodea a declarat că această centrală nouă va fi cea mai modernă din ţară, va folosi energia regenerabilă şi va putea constitui un model pentru întreaga ţară. Potrivit lui Bodea, centrala va avea nevoie anual de între o sută şi două sute de mii de tone de biomasă.

Investiţia va începe cu primul modul pe bază de gaze naturale, care ar urma să fie pus în funcţiune la începutul iernii 2012-2013, iar următoarele două module vor fi date în folosinţă în 2013 şi respectiv 2014.

El a arătat că pentru primele două module, de gaz natural şi biomasă forestieră, investiţia se va ridica la 45 de milioane de euro, iar pentru cel de-al treilea modul costurile se ridică la 20 de milioane de euro, principalul finanţator al proiectului fiind Unicredit Ţiriac Bank. Datele RECOM arată că firma este deţinută de trei persoane fizice: Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (foto) (45%) şi Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).