Francezii de la FM Logistic au investit 15 mil. euro într-o nouă platformă logistică - GALERIE FOTO

Autor: Mirabela Tiron 11.05.2011

Compania de soluţii logistice FM Logistic, care are în portofoliu clienţi precum Cora, Sanofi-Aventis, Kraft Foods sau Coca-Cola, a finalizat in­ves­tiţia de 15 milioane de euro în plat­forma logistică din Petreşti, judeţul Dâmboviţa, inaugurată ieri.

"Am construit acest depozit, care are 18.000 de metri pătraţi, dar care poate fi extins până la 120.000 de metri pătraţi, pentru a avea cea mai bună optimizare a platformei logis­tice", a declarat Cătălin Olteanu Heel, directorul general al companiei.

FM Logistic România este de­ţinută de grupul francez cu acelaşi nume. Aceasta este a doua platformă logistică dezvoltată de FM Logistic, după cea din Dudeştii Noi (judeţul Timiş), deschisă în 2008 şi care furnizează servicii pentru Nestlé.

În iulie anul trecut FM Logistic a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei de logistică specializată pe produse farmaceutice Aexxdis.

Compania a investit 700.000 de euro în modernizara unui depozit din Chiajna, încheind şi un parteneriat cu jucătorul de pe piaţa farmaceutică Sanofi-Aventis. Compania de logis­tică, prezentă pe piaţa românească din 2003, ope­rează în prezent o suprafaţă de stocare de 70.000 de metri pătraţi.

Compania mai are două hub-uri de colectare a mărfurilor în Cluj şi în Bacău. Aproape 700 de anga­ja­ţi lucrează în FM Logistic.

Afacerile companiei pe piaţa locală au ajuns la 20 de milioane de euro, în creştere cu 11% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor. În anul 2004 compania avea o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro.

Depozitarea şi activitatea de manipulare reprezintă 57% din veni­turile companiei, în timp ce activitatea de transport intern aduce 40%, iar cea de co-packing 3%.

FM Logistic activează pe piaţa de servicii logistice alături de Gefco, de compania de logistică a gigantului Deutsche Bahn, Gebruder Weiss şi altele.

Întrebat de ZF ce cotă de piaţă deţine FM Logistic, Cătălin Olteanu Heel a declarat că pe piaţă nu sunt date cu privire la valoarea acestei pieţe, însă compania pe care o conduce este în topul primilor jucă­tori.

"Pentru anul acesta am fost mai conservatori cu bugetele, ne aşteptăm la o stagnare a cifrei de afaceri." Ţinta pentru următorii doi ani este însă de 28 de milioane de euro.

La nivel internaţional FM Logistic, care are mai multe plat­forme în Europa, pe care lucrează 12.000 de angajaţi, a finalizat anul trecut cu afaceri de 720 de milioane de euro.