Şeful FMI are trei cazuri de agresiune sexuală la activ

Autor: Bogdan Cojocaru 15.05.2011

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost pus sub acuzare duminică, în SUA, pentru agresine sexuală şi tentativă de viol asupra unei cameriste de 32 de ani, într-un hotel din New York . Acesta nu este, însă, primul scandal cu tentă sexuală în care este implicat directorul general al FMI, notează Business Insider.

Un caz binecunoscut este acela din 2008 al legăturii de dragoste cu o subordonată din cadrul FMI. Dar cel mai serios, în special prin prisma a ceea ce s-a întâmplat recent, este acela al acuzaţiilor că Strauss-Kahn a încercat să voleze, sau cel puţin să agreseze sexual o ziaristă franceză, Tristane Banon, în 2007.

Banon a vorbit la un show de televiziune despre întâlnirea cu un oficial de rang înalt al FMI, al cărui nume a fost bruiat cu un "beep". Jurnalista a confirmat ulterior că numele persoanei este Dominique Strauss-Kahn.

Banon a povestit că Strauss-Kahn i-a cerut o întâlnire, dându-i o adresă. La adresa respectivă, ziarista a găsit un apartament mobilat doar cu un pat, un televizor şi un video.

"Vroia ca eu să-l ţin de mână în timp ce el răspundea. După mână a vrut braţul, apoi a vrut mai mult, aşa că l-am oprit. S-a sfârşit foarte rău, deoarece am ajuns să ne luptăm" a spus Banton.

După incident, ziarista a primit de mai multe ori SMS-uri de la Strauss-Kahn în care acesta scria "Ţi-e frică de mine?"

Banton susţine că povestea a fost muşamalizată de media, iar ea a decis să nu depună acuzaţii.