Transporturile dau înapoi regilor asfaltului tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti

Autor: Andreea Neferu 25.05.2011

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a declarat aseară că tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti va fi construit în continuare de companiile Spedition UMB, Tehnostrade (controlate de Dorinel Umbrărescu), Euroconstruct Trading '98 (Dan Beşciu) şi PA&CO International (Costel Căşuneanu), după ce în luna aprilie Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) le-a transmis notificarea de reziliere a contractului.

"Condiţiile pentru a renunţa la reziliere erau să se mobilizeze să termine lucrarea şi să nu mai ceară costuri suplimentare. Primul care a renunţat şi a transmis oficial că renunţă la toate costurile a fost Spedition UMB. Azi (ieri - n.red.) pot să va anunţ că la Companie (CNADNR - n.red.) s-au înregistrat documentele şi cred că şi addendumul la contract (pentru a putea continua lucrările - n.red.)", a spus Boagiu, în cadrul emisiunii "Evenimentul Zilei", difuzată de B1TV. Constructorii şi-au asumat de asemenea ca până la sfârşitul anului să finalizeze lucrarea "fără niciun leu în plus", a adăugat ministrul. "Nu poţi face treabă în România decât cu parul, adică cu legea, cu contractul".

CNADNR a anunţat în a doua jumătate a lunii aprilie că reziliază contractul pentru sectorul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti, pentru că firmele constructoare abandonaseră de mai bine de 16 luni lucrările pe un sector de aproape doi kilometri din cei 42,5 ai tronsonului, dar şi pentru că ceruseră majorarea contractului cu încă 47%.