Gorj: Şefii a două departamente aparţinând OMV Petrom SA,trimişi în judecată pentru ucidere din culpă

Autor: Ramona Rosulescu 26.05.2011

Două dintre persoanele aflate în funcţii de conducere la două departamente aparţinând OMV Petrom SA au fost trimise în judecată, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru ucidere în culpă, după ce doi muncitori au murit, în 2010, în timp ce făceau o lucrare la o conductă petrolieră, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, doi dintre şefii muncitorilor morţi în accidentul de muncă produs pe raza comunei Bâlteni, judeţul Gorj, la sfârşitul lunii martie a anului trecut, au fost trimişi în judecată.

"Probatoriul administrat în cauză a stabilit că inculpatul Calotă Cristian, având funcţia de inginer şef adjunct la Grupul de Zăcăminte Ţicleni, sectorul Bâlteni, şi inculpatul Zamfir Laurenţiu, având funcţia de şef formaţie de lucru în cadrul Departamentului de Mentenanţă Field Cluster Ţicleni, nu şi-au îndeplinit corespunzător îndatoririle pe care le aveau, atât cu privire la întocmirea documentaţiilor necesare pentru remedierea defecţiunii, cât şi cu privire la operaţiunile practice pe care trebuia să le execute fiecare, ceea ce a condus la producerea accidentului de muncă din data de 25 martie 2010", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cele două persoane au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă în formă agravantă şi pentru neluarea din culpă a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ceea ce a condus la producerea accidentul de muncă. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.