Orange schimbă şeful din România. Millet pleacă în Franţa, iar în locul lui vine Jean-Francois Fallacher

Autor: Roxana Cristea 01.06.2011

Jean-Francois Fallacher va prelua de la 1 iulie 2011 conducerea operatorului de telefonie mobilă numărul unu în Romania, Orange, informează BUSINESS Magazin.

Thierry Millet, cel care a condus în ultimii doi ani compania, preia o poziţie în cadrul France Telecom.

Francezul Jean-Francois Fallacher (45 de ani) a condus până acum Softrecom, filială a France Telecom care exportă know-how operatorilor grupului pe plan internaţional, în special pe piete emergente.

Orange Romania a înregistrat în primul trimestru din 2011 venituri de 222 mil. euro, în scădere cu 6,3%. Numărul de clienţi a scăzut cu 5% faţă de anul precedent, la 10,274 milioane.

"Excluzând impactul reglementărilor veniturile tuturor subsidiarelor noastre din Europa au crescut, cu excepţia României unde veniturile au scăzut şi a Elveţiei unde acestea au stagnat", potrivit datelor din raportul financiar al France Telecom.

Thierry Millet a fost adus la conducerea diviziei din România în martie 2009, el fiind un veteran al grupului France Telecom si unul dintre managerii care jucaseră, din umbră, un rol cheie în expansiunea afacerilor Orange în România în perioada 2005-2008, de la 862 de milioane de euro la peste 1,3 de miliarde de euro.

Absolvent, în Franţa, al Politehnicii şi al Şcolii Naţionale de Telecomunicaţii, Millet a venit în România în 2005 pe funcţia de director comercial după ce ocupase deja mai multe poziţii cu atribuţii mai extinse decât cele pe care i le conferea pregătirea iniţială de inginer.

Citiţi povestea numirii lui Thierry Millet în funcţia de CEO al Orange România