O nouă tranzacţie cu acţiuni evaluează Facebook la 70 mld. $

Autor: Ştefan Vrabie 28.06.2011

Fondul de investiţii GSV Capital a cumpărat o mică parte din Facebook, evaluând astfel cea mai mare reţea de socia­lizare la circa 70 mld. dolari, scrie agenţia de presă Reuters.

Oficialii fondului de investiţii au declarat luni că au cumpărat 225.000 de acţiuni Facebook la un preţ mediu de 29,28 dolari per acţiune. Facebook are aproximativ 2,4 mi­liarde de acţiuni, potrivit companiei de cercetare Sharepost.

Directorii executivi ai reţelei de socializare au declarat că este inevitabilă listarea companiei pe bursă, dar nu au speci­ficat o dată exactă. La 70 mld. dolari Face­book este pe aceeaşi treaptă cu Amazon.com, Cisco Systems sau Hewlett-Packard din punctul de vedere al valorii de piaţă.

În ianuarie, când Goldman Sachs şi alte companii private au investit 1,5 mld. dolari în Facebook, compania era estimată la 50 mld. dolari.

Facebook este de aşteptat să genereze venituri de circa 4 mld. dolari din publicitate în 2011, de la 1,86 mld. dolari, cât a înregistrat anul trecut, conform firmei de cercetare eMar­keter.