Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Vlad Popescu 01.07.2011

Compania Campbell Soup a anunţat că va părăsi Rusia la numai patru ani după ce a pariat că ţara va reprezenta o piaţă nouă importantă pentru companie, potrivit The Wall Street Journal. Conform oficialilor companiei, rezultatele din Rusia s-au situat sub aşteptări.

Autorităţile italiene sunt aşteptate să aprobe un set de măsuri de austeritate în valoare de până la 47 mld. euro până în 2014 în încercarea de a asigura pieţele şi pe partenerii săi europeni de disciplina sa fiscală, relatează Financial Times.

Franţa l-a desemnat pe Francois Baroin, 46 de ani, fost purtător de cuvânt al guvernului şi ministru al bugetului, în poziţia de ministru de finanţe la o zi după ce Christine Lagarde a câştigat poziţia de managing director al FMI, potrivit BBC News.

Bursele de acţiuni din Londra şi Toronto au renunţat la planul de încheiere a unei fuziuni în valoare de 3,6 mld. dolari canadieni (2,5 mld. euro) din cauza şanselor reduse ca acesta să câştige suficiente voturi favorabile din partea acţionarilor, potrivit BBC News.

Rata şomajului din Germania a scăzut în iunie pentru a 24-a lună consecutiv, evidenţiind rezistenţa celei mai mari economii europene în faţa crizei datoriilor din zona euro, scrie Bloomberg.

Grupul bancar britanic Lloyds va concedia 15.000 de angajaţi şi va renunţa la jumătate din operaţiunile internaţionale, măsuri prin care noul director general al băncii Antonio Horta-Osorio speră să economisească 1,5 miliarde de lire sterline pe an până în 2014, transmite Reuters.