Oprescu, înainte de aflarea deciziei în cazul Constanda: CGMB a respectat ce avea de făcut cu PUZ-ul

Autor: Mediafax 06.07.2011

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, înainte de aflarea deciziei Tribunalului Bucureşti în cazul Constanda, că CGMB şi-a respectat "ce avea de făcut în cazul PUZ-ului", edilul susţinând că este optimist că "va exista un strop de dreptate în ce priveşte aceste acţiuni".

"Sper să existe un strop de dreptate în ceea ce priveşte aceste acţiuni. Sunt piraţii aceştia care încearcă să obţină bani", a spus Sorin Oprescu.

Acesta a susţinut că CGMB şi-a respectat obligaţia privind PUZ-ul în cazul Constanda şi că "probabil judecătorii or să stea strâmb şi or să judece drept".

Omul de afaceri Costică Constanda a câştigat 290 de milioane de euro în procesul cu Primăria Capitalei şi municipiul Bucureşti, reprezentat de CGMB, în privinţa unor terenuri, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Decizia a fost luată de secţia a patra civilă a Tribunalului Bucureşti, sentinţa putând fi însă atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Constanda a fost reprezentat în acest caz de avocaţii Valeriu Stoica, Florea Gheorghe şi Traian Briciu.

De partea cealaltă, primăria a fost reprezentată de Daniel Ştefănică, iar consilierii de avocatul George Stancov.

Aceasta este cea mai mare despăgubire acordată până în prezent unui om de afaceri într-un proces cu o instituţie a statului.

În acest proces, Costică Constanda a cerut anularea contractului cu Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru terenul şi construcţiile din Satul Francez, precum şi daune de aproximativ 160 milioane de euro, pentru că CGMB nu a aprobat PUZ-ul pentru ridicarea unor imobile.