Primăria face apel la decizia Tribunalului Bucureşti în dosarul Constanda. Sentinţa nu este executorie

Autor: Mediafax 06.07.2011

Primăria Bucureşti va face apel împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care Costică Constanda are dreptul la despăgubiri de aproximativ 165 de milioane de euro şi precizează că suma nu poate fi cerută şi executată silit, deoarece apelul suspendă executarea, informează Mediafax.

"La data de 05.07.2011, acţiunea reclamanţilor Maria şi Costică Constanda a fost admisă de către Tribunalul Bucureşti, secţia a V-a Civilă. Împotriva acestei sentinţe, Primăria Muncipiului Bucureşti va exercita calea de atac a apelului", informează municipalitatea într-un comunicat.

Primăria Capitalei precizează că în prezent sentinţa nu este executorie, astfel că suma nu poate fi cerută şi executată silit, calea de atac a apelului suspendând executarea.

"Avand în vedere caracterul devolutiv al căii de atac a apelului, considerăm că instanţele judecătoreşti, reanalizând mijloacele de probă solicitate de părţi, ar putea schimba în tot hotărârea atacată în sensul respingerii acţiunii reclamanţilor Maria şi Costică Constanda", potrivit sursei citate. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.