Cele mai scumpe 20 de maşini înmatriculate în primul semestru: maşinile "eco" de lux câştigă teren

Autor: Bogdan Alecu 16.07.2011

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, în topul celor mai scumpe maşini noi înmatriculate pe piaţa locală în primul semestru se regăsesc mai multe hibride, alături de "clasicele" Ferrari, Porsche sau Mercedes-Benz, potrivit unei analize realizate de ZF pe baza datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.



Din cele 20 cele mai scumpe modele înregistrate în primele şase luni, trei reprezintă automobile hibrid benzină-electric care consumă cu până la 30% mai puţin combustibil decât un automobil clasic.

Din cele trei, două sunt versiuni full-hybrid (capabile de a se deplasa doar cu ajutorul motorului electric), BMW X6 ActiveHybrid şi limuzina de lux Lexus LS600h şi un "mild-hybrid" - la care motorul electric doar îl "ajută" pe cel termic, BMW Activehybrid 7.

"Un automobil de peste 100.000 de euro subliniază în primul rând statutul clientului. Pe termen lung va exista o diversificare de oferte în ceea ce priveşte modelele hibrid şi implicit şi o trecere de la modele de lux la cele premium din segmentele inferioare, de unde va veni şi o creştere a vânzărilor", a spus Cristian Vlaşin, directorul de vânzări al BMW Group România.

În primele şase luni ale acestui an s-au înmatriculat pe piaţa locală peste 30 de maşini de peste 100.000 de euro.