Cum arată declaraţia de avere a mâinii drepte a ministrului Valeriu Tabără: patru case, opt terenuri şi numai o maşină

Autor: Gabriel Razi 18.07.2011
Secretarul de stat Adrian Rădulescu este de departe cel mai bogat înalt demnitar de la Ministerul Agriculturii: deţine opt terenuri, patru case, o maşina şi conturi în bănci de 17.000 de euro.

Radulescu deţine alături de soţia sa 89,5 hectare de viţă de vie la Urlaţi în judeţul Prahova, pe care le exploatează în cadrul firmei sale, Domeniile Dealu Mare Urlaţi.
Secretarul de stat deţine şi alte terenuri intravilane în Mogoşoaia, Strauleşti, Chitila sau Giurgiu cu o suprafaţă totală de peste 80.000 de metri pătraţi.

În plus secretarul de stat are şi 350 de metri pătraţi de teren în Poiana Braşov şi alţi 525 de metri pătraţi în Costineşti. Numai terenurile din Poiana Braşov şi Costineşti valorează peste 200.000 de euro, potrivit estimărilor ZF pe baza preţurilor din piaţă.


Fostul preşedinte de CAP nu stă rău nici la capitolul case. El deţine o casă de 550 de metri pătraţi în Mogoşoaia, un apartament de 115 metri pătraţi în Otopeni dar şi case de vacanţă în Poiana Braşov şi Costineşti cu suprafete de circa 100 de metri pătraţi fiecare.

În declaraţia de avere a lui Rădulescu este trecut şi un autoturism de teren Suzuki Vitara din 1997, care are acum o valoare de piaţă de 4.000 de euro, potrivit anunţurilor de vânzare postate online.

La capitolul împrumuturi, Rădulescu declară că a creditat mai multe firme, printre care şi Domeniile Dealu Mare Urlaţi, cu 1,6 milioane de lei ( 400.000 de euro). În plus, secretarul de stat a acordat alte două împrumuturi în euro: 375.000 de euro lui Milică Rădulescu şi alţi 300.000 de euro lui Claudiu Daviţoiu, care este şi unul dintre cei mai mari proprietari de bovine din România prin intermediul firmei Agroindaf Afumaţi, ce are în proprietate aproape 1.000 de capete.


Rădulescu a avut anul trecut şi venituri totale din salarii de 135.000 lei (aproape 3.000 de euro pe lună) de la Agricom Prod dar şi ca urmare a calitaţii de membru în consiliul de administraţie al Fondului de Garantare a Creditului Rural sau a Cooperativei Agricole Muntenia.



Adrian Rădulescu şi a început activitatea profesională în 1972 în Plopeni ca sculer - matriţer pentru ca în 1988 să ajungă preşedinte de CAP (Cooperativa Agricolă de Producţie). Actualul secretar de stat a intrat în politică în urmă cu 15 ani ca şi consilier judeţean în Ilfov din partea fostului Partid Democrat Agrar din România.


Rădulescu a deţinut prima funcţie oficială la Ministerul Agriculturii în urmă cu patru ani când a deveni director de cabinet al lui Dacian Cioloş, ministru agriculturii din acel moment. Din decembrie 2009 până în februarie 2010 Adrian Rădulescu a fost consilier personal al ministrului Mihai Dumitru, pentru ca odată cu numirea lui Valeriu Tabără în fruntea minsterului să devină secretar de stat.