Optimism pe Wall Street: cea mai bună şedinţă din ultimele cinci luni

Autor: Vlad Popescu 20.07.2011

Bursa de la New York a închis marţi în urcare, după cea mai bună şedinţă din martie, datorită rezultatelor solide ale companiilor pe trimestrul al doilea şi speranţelor tot mai mari că politicienii de la Washington vor ajunge la un acord privind deficitul şi datoria de stat, transmite Reuters.

Rezultatele trimestriale ale IBM şi Coca-Cola au susţinut sectoarele tehnologiei si bunurilor de consum.

Totodată, acţiunile Apple au urcat la maximul ultimului an, în aşteptarea rezultatelor financiare ale companiei, care au fost prezentate după închiderea şedinţei bursiere.

Piaţa Nasdaq a urcat peste 2%, datorită aprecierii acţiunilor din sectorul tehnologiei.

"Avântul" pieţei a urcat pe finalul zilei, după ce preşedintele SUA Barack Obama a sugerat că politicienii de la Washington fac progrese în sensul unui acord de 3.750 miliarde de dolari pentru reducerea deficitului bugetar.

Casa Albă şi Congresul trebuie să aprobe până pe 2 august ridicarea plafonului datoriei de stat a SUA, pentru a evita probleme cu onorarea obligaţiilor financiare.

În sectorul bancar, Goldman Sachs şi Bank of America au închis în scădere în urma rezultatelor trimestriale dezamăgitoare. Wells Fargo a urcat însă puternic, cu 5,7%, datorită profitului peste aşteptări.

Indicii Dow Jones Industrial Average şi Standard & Poor's (S&P) 500 au urcat cu 1,63%, iar piaţa Nasdaq a avansat cu 2,22%.