Călin Istrăţoiu, prima victimă a lui Boc. Premierul l-a dat afară din şedinţa de fonduri UE nemulţumit că acesta este nepregătit

Autor: Ovidiu Bărbulescu - Mediafax 21.07.2011

Şeful Autorităţii de Management pentru POS CCE, Călin Istrăţoiu, a fost dat afară de premierul Boc din sala în care se discuta despre absorbţia fondurilor europene, şeful Guvernului fiind nemulţumit că acesta nu a putut prezenta date privind corecţiile financiare aplicate până acum proiectelor UE, informează Mediafax.

Premierul a solicitat, joi, în cadrul reuniunii guvernamentale privind absorbţia fondurilor europene, date exacte privind corecţiile financiare aplicate până în prezent de autorităţile de management în cazul proiectelor UE întârziate nejustificat sau derulate cu încălcarea legii achiziţiilor publice, informaţii care nu au putut fi prezentate de conducerea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" (POS CCE), au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

"Şeful autorităţii a spus că nu cunoaşte aceste date, moment în care premierul s-a enervat şi i-a reproşat că vine nepregătit la şedinţă, deşi în Guvern se vorbeşte de mai multe săptămâni despre problema absorbţiei fondurilor europene. El i-a cerut acestuia să iasă din sală", au relatat sursele.

Cum arată Cv-ul lui Călin Constantin Istrăţoiu (pdf)