Un vicepreşedinte al Rompetrol încasa 7.200 euro/lunar din consultanţă

Autor: Roxana Petrescu 01.08.2011

Alexandru Bucşă, actualul director general adjunct pe probleme financiare al Oltchim, a obţinut anul trecut un venit de 87.000 de euro dintr-un contract de management cu Rompetrol SA, echivalentul a circa 7.200 de euro lunar, potrivit datelor publicate în declaraţia sa de avere.

Bucşă a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Dinu Patriciu, el venind în Rompetrol în septembrie 1999, dată la care rafinăria Petromidia nici nu intrase în portofoliul grupului petrolier.

El a fost vicepreşedinte al Rompetrol, ocupându-se tot de partea financiară, iar în perioada 2008-2011 a avut un contract de management cu Rompetrol SA, companie care regrupa toate funcţiile suport ale grupului, resurse umane, IT, financiar sau comunicare şi care cu prindea şi activităţile de explorare şi producţie.

Aceasta este prima informaţie despre remuneraţiile foştilor manageri din Rompetrol, despre care însuşi Patriciu spunea într-un interviu că aveau "salarii de gladiatori." "Domnul Bucşă a deţinut în perioada 2008 până la începutul anului 2011 calitatea de consultant al Rompetrol SA", spun reprezentanţii Rompetrol. Sumele încasate de la Rompetrol au fost completate anul trecut cu veniturile din contractul de mandat cu Oltchim care s-au ridicat la aproape 25.000 de euro, peste 2.000 de euro lunar.

Astfel, câştigurile lunare ale lui Bucşă s-au apropiat anul trecut de pragul de 10.000 de euro. Potrivit unei alte declaraţii de avere, în 2009 Bucşă a câştigat 1,165 milioane de dolari din transferul unor acţiuni Rompetrol, acela fiind anul în care grupul a intrat sub control 100% kazah.