VIDEO - Facebook îl dă în judecată pe Mark Zuckerberg. Cine este omul care dă bătăi de cap site-ului de socializare

Autor: Adrian Voicu 17.12.2011

Facebook a ameninţat că îl va da în judecată pe Mark Zuckerberg. Nu, nu este vorba de fondatorul site-ului de socializare, ci de un om de afaceri israelian, născut Rotem Guez, care şi-a schimbat legal numele în Mark Zuckerberg la 7 decembrie, scrie Mashable.

Israelianul pare să îşi fi propus să pună beţe în roate fondatorului Facebook, fiind cofondatorul Like Store, o companie de social marketing ce vinde companiilor Like-uri pentru paginile acestora. Sau, după cum este şi motto-ul site-ului: "Eşti trist că nimeni nu îţi vizitează pagina de Facebook? Avem o soluţie! Ai nevoie de 1.000 de like-uri? Îţi vom face rost de ele. Ai nevoie de 5.000 de like-uri? Ţi le vom aduce. Ai nevoie de 10.000 de Like-uri? Ţi le vom da!".

În septembrie, firma de avocatură a Facebook, Perkins Coie a ameninţat că îl va da în judecată pe Zuckerberg, adăugând că Like Store încalcă Termenii şi Condiţiile site-ului de socializare, prin vânzarea de fani brandurilor.

Drept răspuns, Rotem Guez şi-a schimbat numele la 7 decembrie, anunţând de asemenea că plănuieşte să schimbe numele tuturor membrilor familiei sale. Vedeţi mai jos un video din momentul în care antreprenorul israelian cere unei funcţionare a Ministerului de Interne din Israel schimbarea numelui în Mark Zuckerberg.