Poşta: Din iunie cel mai probabil vom reveni la nivelul de salarizare de 100%, la acordarea de tichete şi la program de lucru normal

Autor: Mirabela Tiron 13.03.2012

Oficialii Poştei Române au transmis angajaţilor care au protestat cel mai probabil din luna iunie se va reveni la programul de lucru normal şi la nivelul de salarizare de 100% dar şi la acordarea tichetelor de masă aferente.

"În cursul anului 2012 Poşta Română nu va face alte concedieri în afara celor asumate de Guvernul României prin Memorandumul cu FMI. Aceste disponibilizări au fost deja anunţate. Este vorba de 618 angajaţi la nivel naţional care vor primi salarii compensatorii, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă"

Poşta Română a încheiat programul de restructurare a reţelei poştale, conform programului stabilit cu reprezentanţii FMI, în ceea ce priveşte comasarea numărului de oficii poştale la nivel naţional.

În urma acordului încheiat astăzi de C.N. Poşta Română S.A. cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), reprezentanţii SLPR au declarat că vor propune filialelor judeţene renunţarea la acţiunile de protest, a transmis Poşta

"Cifrele consemnate în ultima perioadă ne permit să reducem zilele libere neplătite, de la două la una singură, urmând ca din luna iunie, cel mai probabil, să se revină la programul de lucru normal şi la nivelul de salarizare de sută la sută, cu acordarea tichetelor de masă aferente. Este vorba de o măsură cumpătată, luată astfel încât operatorul naţional poştal să nu ajungă din nou în postura în care să înregistreze pierderi lunare. Totodată, vorbim de o decizie care să nu compromită rezultatele pe care împreună am reuşit să le obţinem, dar şi de o redresare salarială meritată de angajaţi, ca urmare a solidarităţii şi înţelegerii de care au dat dovadă pe parcursul unui an dificil", a declarat Dumitru Daniel Neagoe, directorul general al Poştei.