De la Bigfoot la extratereştri

Autor: Ziarul de Duminica 11.05.2012

Nick Redfern

Conspiraţiile NASA

Adevărul din spatele aselenizărilor, fotografiilor cenzurate şi Chipului de pe Marte

Editura Lifestyle

Traducere din engleză de Radu Timnea. Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) a fost înfiinţată pe 29 iulie 1958. Încă din primele zile, s-a aflat în avangarda eforturilor de explorare a spaţiului cosmic, iar rezultatele acestora s-au văzut în misiunile selenare Apollo, în staţia spaţială Skylab, precum şi în naveta spaţială, aşa cum o ştim noi astăzi. De-a lungul timpului, de NASA au fost legate multe operaţiuni de muşamalizare şi ascundere a adevărului la cele mai înalte niveluri. Iată câteva dintre faimoasele "secrete" păstrate de NASA: ipoteza că aselenizările Apollo din perioada 1969-1972 au fost, de fapt, simulate, ca parte a efortului de a demonstra superioritatea militară şi tehnologică faţă de fosta Uniune Sovietică; controversatul Chip uman de pe Marte - despre care mulţi cred că ar fi o structură sculptată, creată în trecutul îndepărtat de marţienii indigeni, care între timp au dispărut; numele informatorilor secreţi din cadrul NASA care au încercat să deconspire cele mai straşnic păzite secrete ale organizaţiei cu privire la interacţiunile dintre guvernul american şi extratereştri.

Volumul "Conspiratiile NASA" a apărut în colectia "Trebuie să ştii". Din cuprins: 1. Implicarea extratereştrilor. 2. De la Mercury la Gemini. 3. Prăbuşirea de la Kecksburg. 4. Apollo. Zboruri imaginare? 5. Conexiunea cu Zona 51. 6. O epidemie de origine extraterestră. 7. Europa anilor 1970. 8. Frăţii din spatiu. 9. Mac Tonnies faţă în faţă cu marţienii. 10. OZN-uri prăbuşite în Bolivia. 11. Sabotarea navetelor spaţiale.12. Răpirile extraterestre şi NASA. 13. Monştrii NASA. 14. Deschiderea dosarelor X ale NASA. 15. Roswell şi astronautul. 16.

Nick Redfern este scriitor, lector şi jurnalist. Scrie despre o gamă largă de mistere nerezolvate: Bigfoot, OZN-urile, Monstrul din Loch Ness, întâlnirile cu extratereştrii, chupacabra şi conspiraţiile guvernamentale. Publică regulat in UFO Magazine, Fate, Fortean Times şi Paranormal Magazine.