SIVECO a câştigat un proiect de 4 mil. euro în Kazahstan

Autor: Adrian Seceleanu 10.05.2012

Compania SIVECO, cel mai mare producător local de software, a câştigat în ultima lună un contract cu o valoare de aproape 4 milioane de euro în Kazahstan, a declarat Doina Binig (foto), vicepreşedinte strategie şi director operaţional al firmei, în cadrul unei întâlniri cu presa. Compania are ca obiectiv în acest an să obţină 40% din veniturile estimate la 77 mil. euro din contracte de export.

"Planurile noastre sunt să mergem cu şi mai multă forţă în această direcţie, a contractelor pe pieţele externe", a spus Binig. SIVECO a început să se extindă puternic pe pieţe externe precum Orientul Mijlociu, în contextul în care economia europeană a fost puternic afectată de criză şi atunci investiţiile în soft s-au diminuat.

"Noi aveam un plan să ne extindem, dar el a fost accelerat în contextul crizei. Planul pe 2007-2009 nu prevedea, nu lua în calcul o criză, dar ne-am reorientat", a adăugat ea. O altă direcţie strategică urmărită de companie va fi cea a fondurilor europene, a adăugat oficialul SIVECO. Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 67 mil. euro, în creştere cu 11,7% faţă de 2010, pe fondul încheierii a 224 noi contracte interne şi internaţionale şi al suplimentării numărului de salariaţi cu 50%, până la 1.200 de oameni.