Reacţii în prima zi după vot

Ziarul Financiar 12.06.2012

Băsescu: Ferească Dumnezeu de mai rău!

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat ieri înainte de întâlnirea de la Cotroceni cu Prinţul Charles cum comentează rezultatul alegerilor locale, el răspunzând râzând: "Ferească Dumnezeu de mai rău!".

"Bună ziua. Aţi votat?", i-a întrebat şeful statului pe jurnalişti înainte de a-l întâmpina pe Prinţul Charles.

Jurnaliştii au răspuns afirmativ, iar preşedintele a continuat râzând: "Buletinele la control".

Întrebat de jurnalişti dacă se aştepta la "asemenea rezultate", şeful statului a răspuns râzând: "Ferească Dumnezeu de mai rău!".

Prigoană: Rezultatul meu e un succes incredibil, mă aşteptam la 11%

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat că eşecul său în alegeri a fost cauzat de alternanţa la putere, adăugând că el se aştepta la 11%, iar rezultatul de 16-17% "e un succes incredibil".

"E un joc democratic care se întâmplă peste tot pe planetă: alternanţa la putere. A fost un vot politic, a fost de aşteptat, ştia toată lumea rezultatul. Din punctul meu de vedere, a fost un mare succes pentru PDL", a spus Prigoană.

Întrebat fiind dacă ştia dinainte rezultatele, deputatul democrat-liberal a confirmat, adăugând că acestea i-au depăşit aşteptările. "Eu mă aşteptam să avem 11%, faptul că a fost 16-17% e un succes incredibil."

Ponta: Am luat un scor mai bun decât ne aşteptam, pentru fiecare partid din USL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri că formaţiunea a obţinut rezultate mai bune la alegerile locale decât se aşteptau liderii Uniunii şi fiecare partid în parte a obţinut cele mai bune rezultate din istoria sa. "Niciunul dintre cele trei partide, PSD, PNL şi PC, nu a obţinut niciodată un scor mai bun decât l-am obţinut acum împreună. PSD a luat cele mai multe consilii judeţene şi primării din istoria sa, PNL cele mai multe din istoria sa, PC câştigă funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean la Maramureş, de primar de reşedinţă de judeţ la Deva şi al Sectorului 4, deci e prima dată când o alianţă aduce mai mult fiecăruia dintre partidele componente decât dacă ar fi mers separat."



Iliescu: Băsescu a pierdut pe toate planurile, se simte prudenţă în manifestările sale

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu a pierdut pe toate planurile întrucât "partidul pe care l-a dirijat" a pierdut creditul cetăţenilor, el apreciind că se simte în comportamentul lui Băsescu prudenţă în toate manifestările publice.

Iliescu a opinat că e firesc ca preşedintele Traian Băsescu să se simtă izolat pe scena politică după rezultatul alegerilor locale.

Întrebat dacă a sesizat o schimbare de atitudine din partea lui Traian Băsescu şi dacă crede că preşedintele se simte cumva izolat pe scena politică şi încearcă să-şi modifice relaţiile cu noua putere, Iliescu a răspuns: "Probabil. E firesc".