Spitalul Longhin din Bucureşti se desfiinţează. Medicii se mută la spitalul Victor Babeş

Autor: Ioana David 19.06.2012

Spitalului Clinic de Dermatovenerologie Longhin din Capitală, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, va fi desfiinţat, potrivit unui act normativ lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

"Personalul secţiilor cu paturi, al ambulatoriului integrat, al laboratorului de cercetare şi laboratorului de radioterapie, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare va fi preluat de către Spitalul Clinic de Boli infecţioase şi Tropicale Dr.Victor Babes Bucureşti", se arată în proiectul de act normativ.

Documentul mai arată că spitalul funcţiona în clădiri retrocedate, la care autorizaţia sanitară de funcţionare a spitalului şi a ambulatoriului acestuia a expirat.

"Au încetat contractele de închiriere, pentru spaţiile respective. Deoarece Primaria Municipiului Bucureşti, nu putea aloca fonduri pentru reabilitarea unor spaţii retrocedate, deoarece contractual de închiriere nu a mai fost prelungit, s-a hotărât mutarea activitaţii acestui spital în unul din pavilioanele Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi TropicaleDr.V.Babeş Bucureşti, unitate sanitară publică cu paturi aparţinând Primăriei Municipiului Bucureşti", se mai arată în document.