Anastase, despre sesiunea extraordinară: Înţeleg că se referă la priorităţi economice

Autor: Emma Toader 25.06.2012

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat, luni, că a înţeles din declaraţiile publice ale reprezentanţilor USL că aceştia doresc o sesiune extraordinară pe priorităţi economice şi a apreciat că este legală o astfel de solicitare.

"Este o procedură constituţională la care pot apela şi, fără îndoială, având ordinea de zi putem să discutăm fără niciun fel de probleme. Este legal să facă această cerere", a precizat Roberta Anastase.

Întrebată dacă sesiunea extraordinară ar putea fi făcută şi pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, Roberta Anastase le-a spus ziariştilor că ea a înţeles că s-a dorit sesiune extraordinară pentru priorităţi legislative.

"Staţi puţin, că din ce am văzut eu, ca şi declaraţie făcută până în acest moment, înţeleg că vorbim despre nişte priorităţi economice, nu de altceva. Până la procedura de suspendare sunt mult mai multe etape", a explicat Anastase.

Ea a repetat acest lucru şi când a fost întrebată direct dacă ar fi de acord cu o sesiune extraordinară dacă s-ar pune în discuţie suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie.

"Deci, propunerea făcută pentru sesiunea extraordinară se face cu propunere de ordine de zi. Din ce am înţeles, ca şi declaraţii publice făcute până în acest moment, se referă la priorităţi economice şi, sigur, când interesul naţional este pus în discuţie, luând în considerare astfel de priorităţi, e firesc să susţinem acest lucru. Despre asta vorbim şi nu despre alte subiecte", a precizat Roberta Anastase.

USL va solicita, "cel mai probabil", convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru săptămâna viitoare, în funcţie de decizia Curţii Constituţionale privind Legea electorală, pentru a pune, eventual, în acord actul normativ cu specificările Curţii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în conferinţa de presă de după reuniunea conducerii USL, că este "foarte probabil" ca săptămâna viitoare să se solicite convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe "chestiuni legislative" şi "decizii de natură parlamentară în plen şi comisii".

La rândul său, premierul Victor Ponta a ţinut să mulţumească celor din USL care au decis ca Parlamentul să lucreze şi săptămâna viitoare, astfel încât să se rezolve tot ceea ce ţine de restanţele legislative.