Frenezie pentru Galaxy S3. Motivul pentru care Samsung a epuizat stocul acestui model

Autor: Ioana Nita 27.06.2012

Pentru producătorul sud-corean de electronice Samsung, o companie care nu a stârnit niciodată aceeaşi frenezie de consum pe care o declanşază fiecare lansare a noilor produse Apple, excesul de cerere cu care se confruntă în prezent pentru noul smartphone nu este tocmai o problemă, ci o situaţie în care ar vrea să se afle orice producător, scrie Daily Mail.

Modelul Galaxy S3 a fost lansat într-un moment oportun, având în vedere că următorul iPhone nu va apărea pe piaţă mai devreme de sfârşitul acestui an şi că variantele alternative oferite de Google-Motorola şi Nokia nu au creat prea multă agitaţie pe piaţă.

Samsung a declarat că problema aprovizionării cu piese a fost rezolvată şi că lucrează la capacitate maximă pentru a face faţă cererii. Lipsa de componente a survenit din cauza unui defect de fabricaţie, fiind afectate astfel vânzările din Europa şi livrările smartphone-urilor pre-comandate în SUA.

Galaxy S3 a primit cele mai multe apreciere dintre toate smartphone-urile Samsung, iar gigantul tehnologic spune că modelul are cea mai mare căutare pe piaţă, vânzările urcând rapid la 10 milioane unităţi în primele două luni de la lansare.

"Samsung nu a anticipat cererea corect, nu pentru că nu a crezut în propriile produse, ci pentru că a supra-estimat competiţia. În afară de iPhone şi HTC One X nu prea există altă concurenţă pe piaţa şi acest lucru a ajutat mult Samsung", a afirmat Gartner, analist la Carolina Milanesi.