Efectele insolvenţei: toate contractele Hidroelectrica, reziliate

Autor: Andrei Chirileasa 29.06.2012

Planul de reorganizare a Hidroelectrica va cuprinde renunţarea la toate contractele bilaterale ale companiei şi vânzarea întregii cantităţi de energie "disponibilă" pe piaţa OPCOM, prin contracte de maximum un an, potrivit unei hotărâri a acţionarilor Hidroelectrica.

Aceştia l-au mandatat pe Remus Vulpescu (foto), în calitate de administrator special, să realizeze în două luni planul de reorganizare după ce Hidroelectrica a intrat în insolvenţă săptămâna trecută.

"Întreaga cantitate de energie disponibilă spre a fi vândută trebuie comercializată prin intermediul pieţei OPCOM, pentru perioade de maximum un an, la pre­ţurile de piaţă aferente pieţei OPCOM, cu indexarea prin luarea în considerare a preţurilor de pe piaţa

OPCOM, cel puţin trimestrial", este una dintre prevederile care vor fi incluse în planul de reorganizare a Hidroelectrica, la solicitarea Fondului Proprietatea (FP).

Acţionarii Hidroelectrica (Ministerul Economiei şi FP) au mai hotărât ca administratorul special să publice lunar un raport cu măsurile luate şi rezultatele acestora.