Ocupare de 66% pentru hotelul de cinci stele City Plaza din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 11.07.2012

City Plaza, hotelul de cinci stele din Cluj-Napoca deţinut de omul de afaceri Sorin Dan, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de circa 1,4 mil. euro, la un grad mediu de ocupare de 66%. În aceeaşi perioadă a anului trecut, City Plaza înregistra un grad mediu de ocupare de 64%.

Pentru acest an, conducerea hotelului din Cluj-Napoca mizează pe o cifră de afaceri de circa 2,7 mil. euro, în creştere cu 11% faţă de anul precedent. Anul trecut gradul mediu de ocupare al City Plaza a fost de 66%, iar pentru acest an, reprezentanţii hotelului mizează pe un grad mediu de ocupare de 69%.

"În prima parte a anului piaţa hotelieră a înregistrat o creştere pe segmentul de cazare, însă o scădere pe segmentul evenimente corporate din categoria farma. Credem că această tendinţă se va menţine şi în al doilea semestru", a declarat pentru ZF Transilvania Cosmin Sîndean, manager al City Plaza.

În urma unor investiţii finalizate în 2010, City Plaza şi-a extins capacitatea cu un nou corp de 5.600 mp, care include 44 de camere, 3 restaurante, un centru de relaxare SPA şi un centru de conferinţe multifuncţional cu 250 de locuri. Noua construcţie a costat 6 mil. euro. Hotelul City Plaza dispune în prezent de 85 de camere, restaurante cu o capacitate totală de 610 locuri, centru de conferinţe de 416 locuri, centru de relaxare cu piscină, sală fitness, jacuzzi, saună finlandeză.