Vilă lângă Bucureşti, alta în Sinaia şi un conac din Arad: cele mai scumpe case de vacanţă scoase la vânzare

Autor: Cristi Moga 25.07.2012

Cele mai scumpe trei proprietăţi scoase la vânzare pe piaţa locală, care pot fi considerate “casă de vacanţă”, au preţuri cuprinse între 2 şi 3 milioane de euro şi se regăsesc în Domneşti, lângă Capitală, Sinaia şi în judeţul Arad, potrivit unei ierarhii întocmite de imobiliare.ro.

Vila din Domneşti, o localitate cu un acces destul de dificil către Capitală, “a fost considerată timp de mai mulţi ani ca fiind cea mai frumoasă proprietate rezidenţială din zona de sud-vest a Capitalei”, afirmă reprezentanţii site-ului.

 

Proprietatea este situată pe un teren de peste un hectar şi are o suprafaţă utilă de 1.100 mp, spaţiu în care au fost amenajate în urmă cu mai bine de zece ani 14 camere, două bucătării şi şase băi. Preţul: 2,9 milioane de euro.

Un preţ apropiat – 2,8 milioane de euro – solicită proprietarul unei vile din Sinaia, proprietate construită în 2007 şi care dispune de 12 camere, jacuzzii şi şemineu, având o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi. Cu alte cuvinte, un preţ de aproape 5.000 de euro/mp.

Locuinţe scumpe se găsesc însă şi în vestul ţării, un conac boieresc situat la 28 de kilometri de Arad, construit la 1.850 şi renovat în 1994, fiind evaluat la 2 milioane de euro.

 

Proprietatea are o suprafaţă de 640 mp şi este situată pe un teren de 11.800 mp pe care este amenajată şi o piscină. Conacul este scos la vânzare de mai bine de un an.