Interex închide magazinul din Sibiu, din fostul Univers’All

Autor: Cristi Moga 30.07.2012

Lanţul francez de supermarketuri Interex, aflat în căutarea unui cumpărător pentru reţeaua de magazine din România, a decis să închidă unitatea din Sibiu, care funcţiona de mai bine de cinci ani într-un spaţiu preluat de la Uni­vers'All Trading, una dintre primele reţele de supermarketuri în­chise pe piaţa locală.

Magazinul mai are în prezent câţiva angajaţi aflaţi în pre­aviz, iar livrările de marfă au fost oprite, afirmă salariaţii maga­zinului Interex din Râmnicu Vâlcea, a căror si­tua­ţie pe termen lung este de ase­me­nea incertă.

În magazinul Interex de la ieşirea din Vâlcea către Si­biu duminică diminea­ţă era deschisă o singură ca­să şi de pe mai multe raf­turi lipsea marfă.

"Nu ştim ce se va întâm­pla cu noi. Ma­gazi­nul de la Sibiu a fost închis şi mai sunt câţiva an­gajaţi în pre­aviz. Aş­tep­tăm să vedem ce se va în­tâmpla şi cu celelalte ma­ga­zine", spune lucrărorul co­mercial de la casă.

Francezii au mai închis o unitate anul trecut în cadrul centrului comercial Proxima din Vaslui, astfel că potivit informaţiilor existente reţeaua mai cuprinde în prezent 10 magazine.

Reprezentanţii Interex nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

În piaţă au apărut de mai multe ori informaţii conform cărora reţeaua ar fi scoasă la vânzare, dar până în prezent nu există date cu privire la realizarea vreunei tranzacţii. Una dintre firmele interesate a fost reţeaua belgiană Mega Image.

Interex a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 38,7 mil. euro şi pierderi de 16 mil. euro.

Interex avea planuri pentru dezvoltarea unei reţele de 30-40 de supermarketuri pe piaţa locală.