Profesii

A apărut suplimentul ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii. Companiile se adaptează din mers la transformarea modului de lucru

A apărut suplimentul ZF Angajatorii, faţă în faţă...

Autor: Ramona Cornea

25.11.2022, 10:58 141

Noul supliment ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii se concentrează pe noile tendinţe din piaţa muncii, pe schimbările apărute în ultimii trei ani în viaţa angajaţilor şi angajatorilor deopotrivă.

Anul 2022 a fost unul complicat pentru angajatorii de pe piaţa locală. După ce abia îşi trăgeau răsuflarea după doi ani de pandemie, războiul din Ucraina a zguduit din nou economiile lumii. Preţurile au început să crească, salariile au rămas în urmă, iar puterea de cumpărare a angajaţilor a început să scadă din ce în ce mai mult.

În suplimentul ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii veţi putea citi despre cum arată acum lupta pentru talente, în contextul în care companiile de pe piaţa locală concurează şi cu angajatori străini care vin să angajeze români pentru a lucra remote pentru organizaţiile lor.

O modalitate de a acoperi joburile libere din companie este programul de recomandări, program ce presupune ca angajaţii unei companii să recomande pe cineva pentru o anumită poziţie şi să fie recompensaţi financiar dacă acea persoană trece de procesul de recrutare şi de o anumită perioadă de activitate în companie.

În România, 95,65% dintre angajatorii de top au implementat un program de recomandări pentru angajaţi într-un mod structurat, conform datelor de la Top Employers Institute, citate de Davide Banterla, senior HR account manager în cadrul organizaţiei.

Citiţi mai multe în ediţia e-paper a suplimentul ZF Angajatorii, faţă în faţă cu transformarea pieţei muncii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO