Profesii

Ascendis a instruit peste 1.800 de manageri şi angajaţi din IMM-uri pe bani europeni

Autor: Adelina Mihai

20.12.2010, 18:48 152

Firma de training Ascendis Consulting, parte a grupului cuactivităţi în domeniul HR Ascendis, a finalizat un proiect deformare profesională a managerilor şi a angajaţilor din IMM-uri,finanţat din fondurile europene pentru resurse umane.

Bilanţul proiectului, care a avut o valoare totală de peste 1,7milioane de euro, arată că 1.864 de manageri, angajaţi şiîntreprinzători din IMM-uri au participat la cursuri de dezvoltarea abilităţilor de antreprenoriat, de management şi de relaţionarecu clienţii firmei, iar alte 325 de persoane au participat laseminarii regionale în care au aflat informaţii despre dezvoltareaafacerilor. Proiectul a fost desfăşurat în perioada noiembrie 2008-decembrie 2010, iar cursurile au fost gratuite pentru participanţi.Sesiunile de instruire au fost susţinute de către şapte traineri aiAscendis.

Grupul Ascendis, care cuprinde firmele Ascendis Consulting,Ascendis Process Management, Ascendis HR, Ascendis Experential, WeKnow How Dezvoltare Organizaţională şi Imaginario, a avut anultrecut o cifră de afaceri de 2,6 milioane de euro, fiind liderulpieţei locale de training.

Compania a mai început în acest an un proiect finanţat dinfondurile europene pentru resurse umane, de reconversieprofesională a şomerilor, accesat prin intermediul We Know HowDezvoltare Organizaţională.

Înfiinţată în 2007, compania are în prezent o echipă de 35 deconsultanţi. Printre clienţii Ascendis se numără companii precumBancpost, BCR, BRD, Holcim, ING Asigurări de Viaţă, Kaufland,Metro, Microsoft sau Orange.

Piaţa de training a scăzut cu până la 35- 40% anul trecutcomparativ cu 2008, ajungând la valoarea de 25- 30 de milioane deeuro. Printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală senumără TMI, Human Invest, Trend Consult, Achieve Global sauInteract.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO