Profesii

Cât câştigă preşedintele băncii de stat Eximbank

Traian Halalai, preşedintele consiliului de administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank

Traian Halalai, preşedintele consiliului de administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank

Autor: Adelina Mihai

16.03.2015, 00:06 3085
Traian Halalai, preşedintele consiliului de administraţie şi preşedintele executiv al băncii de stat Eximbank, a avut venituri de 1,25 de milioane de lei în 2013, adică o medie lunară de 104.000 de lei (echivalentul a 23.500 de euro).
 
Veniturile au fost încasate în baza contractelor de mandat pe care le are încheiate cu Eximbank şi cu Compania de Asigurări-Reasigurări Exim (CARE) România (o firmă mică de asigurări), iar valoarea acestora este menţionată în declaraţia de avere a lui Halalai de anul trecut.
 
Şeful Eximbank ocupă această poziţie din noiembrie 2012  şi a fost ales pentru acest rol de către premierul Victor Ponta. Halalai lucrează în sistemul bancar din 1995 şi şi-a început cariera ca dealer pentru Bancorex. Ulterior, el a lucrat pentru olandezii de la ING Bank, unde ultima poziţie deţinută a fost cea de director financiar. Din 2006 până în 2012 a lucrat la Banca Românească, unde a deţinut poziţia de CFO şi director general adjunct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO