Profesii

După ce a condus operaţiunile din Rusia, executivul român Bogdan Garofeanu a fost numit la conducerea Red Bull Japonia

Bogdan Garofeanu lucrează de peste 10 ani pentru Red Bull

Bogdan Garofeanu lucrează de peste 10 ani pentru Red Bull

Autor: Cristina Roşca

06.06.2019, 00:07 1049

Românul Bogdan Garofeanu (40 de ani), care lucrează de peste un de­ce­niu pentru producătorul de ener­gizante Red Bull, a preluat conducerea busi­nessului din Japonia al companiei.

Anterior el a deţinut ace­eaşi poziţie pe piaţa din Rusia. Absolvent al Aca­de­miei de Stu­dii Economice, Garofeanu a lucrat încă din timpul studenţiei, când a fost ope­rator de sondaje pentru IMAS şi apoi agent de asi­gurări, pentru ca ulterior să lu­creze timp de circa doi ani pen­tru o mică afacere a pă­rinţilor, potrivit declara­ţiilor sale acordate în cadrul unui in­terviu în ZF în urmă cu mai bine de zece ani.

Cea mai mare parte a carierei şi-a construit-o însă în industria alimentară şi a băuturilor, întâi ca director de marketing al producătorului de vinuri Halewood (2 ani), iar apoi ca snackfood portfolio manager la Mars (alţi doi ani).

Red Bull Japonia a ocupat anul trecut locul 4 după volume şi locul secund după valoarea vânzărilor de băuturi energizante pe piaţa din Japo­nia, conform companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO