Profesii

Medicii rezidenţi solicită măsuri sporite de protecţie a persoanlului medical

Medicii rezidenţi solicită măsuri sporite de...

Autor: Dorin Oancea

15.03.2020, 20:09 88

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi (SMMR) a transmis ministrului Sănătăţii Victor Costache o solicitare pentru creşterea măsurilor de protecţie a personalul medical, inclusiv a medicilor rezidenţi, implicaţi în mobilizarea naţională împotriva COVID-19. 

În majoritatea spitalelor, medicii rezidenţi sunt responsabili de triaj, reprezentând prima linie de interacţiune cu pacienţii, astfel fiind supuşi celor mai mari riscuri de infecţie, arată un comunicat al SMMR.

Printre punctele pe care le atinge solicitarea se numără alocarea de fonduri suplimentare pentru achiziţionarea de materiale de protecţie şi substanţe biocide precum şi echipamente medicale şi medicamente necesare pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, în funcţie de gravitatea manifestărilor. De asemenea, crearea şi implementarea de protocoale şi metodologii dedicate, în toate unităţile sanitare, pentru managementul corespunzător al pacienţilor este extrem de importantă în acest moment, în special în contextul utilizării eficiente a resurselor disponibile.

Din punct de vedere al resursei umane, SMMR propune mobilizarea întregului corp medical în oferirea îngrijirilor de sănătate în cadrul unui sistem de ture sau gărzi eficient, ce va evita suprasolicitarea fizică şi psihică a personalului medical, precum şi stabilirea unor măsuri speciale de protecţie şi de limitare a expunerii în cazul cadrelor medicale cu comorbidităţi preexistente, gravide sau alte categorii la risc.

SMMR consideră că aceste măsuri sunt necesare şi urgente pentru un control eficient al pandemiei de COVID-19 asigurând un grad sporit de siguranţă pentru întregul personal medical dar şi pentru pacienţii care solicită ajutorul sistemului de sănătate din România pentru orice patologie, indiferent de etiologia acesteia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO