Profesii

Mihai Daraban, noul şef al Camerei de Comerţ: Mandatul meu este clar! Trebuie să refac imaginea şi credibilitatea instituţiei

Autor: Ştefan Stan

13.06.2014, 00:08 476

Prioritatea noii conduceri a Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) este refacerea imaginii şi credibilităţii instituţiei şi crearea unui dialog cu guvernul, pentru o mai bună implicare în mediul de afaceri, a declarat la ZF Live Mihai Daraban, noul preşedinte al Camerei de Comerţ, numit în funcţie la finalul săptămânii trecute.

„Mandatul meu este destul de clar: în primul rând refacerea imaginii şi credibilităţii instituţiei. Vrem să devenim un partener de dialog pentru decidentul politic în ceea ce priveşte deciziile economice. Mediul economic este lovit din două direcţii: problemele pe care le ştim, de fiscalitate şi lipsă de predictabilitate în domeniul fiscal, dar şi din sistemul energetic, cu tot ce în­seamnă cheltuielile energetice ale unei societăţi, fie că vorbim de preţul gazului, de electricitate, de combustibilul de la maşină“, a spus Daraban. 

Daraban a venit în Bucureşti după ce a condus Camera de Comerţ din Constanţa, poarta României la Marea Neagră, judeţul cu peste 26.000 de companii active şi afaceri de 7,3 mld. euro, al optulea după cifra de afa­ceri din România. La Constanţa, Dara­ban a fost şeful Camerei de Comerţ din ju­deţ venind din partea companiei Histria Shipmanagement (Gheorghe Bosînceanu).

„Ca număr de societăţi, spre exemplu, la Con­stanţa avem 610 membri ai Camerei de Comerţ, dar ei reprezintă cam 90% din PIB-ul judeţului. Ce se întâmplă la Con­stan­ţa se întâmplă în toate judeţele, jucătorii mari din piaţă sunt membri în Camera de Comerţ“.

Printre membrii Camerei din Constanţa se numără grupul Rompetrol, Şantierul Na­val Constanţa, Argus sau Dobrogea Group, precum şi sucursale ale băncilor din Ro­mânia, potrivit datelor de pe site-ul Camerei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro