Profesii

Sondaj: 1 din 5 angajaţi ar vrea ca firma să acopere costul şedinţelor la psihoterapeut şi o parte din cheltuielile pentru lucrul de acasă. Un sfert dintre salariaţii care au copii şi-ar dori ca angajatorul să le acopere costul unei bone

Sondaj: 1 din 5 angajaţi ar vrea ca firma să acopere...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2021, 11:23 183

Aproximativ 1 din 5 angajaţi (20%) ar dori ca instituţia în care lucrează să includă printre beneficiile extrasalariale acoperirea costurilor pentru un psihoterapeut şi acelaşi procent crede că firma ar trebui să acopere o parte dintre cheltuielile pentru lucrul de acasă (plata energiei, o anumită sumă din chirie), arată un sondaj realizat de platforma undelucrăm.ro.

Faptul că salariaţii îşi doresc ca angajatorii să le plătească vizitele la terapeut este în concordanţă cu faptul că românii au fost cei mai stresaţi şi temători angajaţi anul trecut (dintre români, cehi, greci, unguri), însă doar 4% dintre ei au apelat la un psiholog, faţă de 34% în cazul cehilor, potrivit datelor colectate de platformă în decembrie 2020.

În ceea ce priveşte beneficiile extrasalariale, aproape 59% dintre respondenţi au afirmat că în ultimele 12 luni au primit şi astfel de bonusuri.  

Cei mai mulţi au primit în pandemie tichete de masă (27,1%), servicii medicale gratuite (18,2%), decontarea transportului (11%) sau decontarea utilităţilor pentru a lucra de acasă (8,9%).

De asemenea, aproximativ 6,5% au beneficiat de servicii de terapie sau coaching, în jur de 6,4% au avut parte de teambuilding-uri online, aproape 5,3% au beneficiat de programe de wellbeing, iar 5,1% au primit vouchere de vacanţă pentru turism intern.

Beneficiile care au fost oferite cel mai rar sunt cele legate de cursuri de dezvoltare personală şi profesională (4%), acces în spaţii de co-working (2,6%), testare Covid-19 (2,2%) şi buget pentru achiziţionarea unui birou (1,3%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO