Profesii

Un român de 42 de ani conduce o divizie de 1,5 mld. euro din cadrul gigantului P & G în Europa

Radu Maftei a intrat în P&G în urmă cu aproximativ 20 de ani, în cadrul unui seminar de training organizat de companie pentru studenţii europeni.

Radu Maftei a intrat în P&G în urmă cu aproximativ 20 de ani, în cadrul unui seminar de training organizat de companie pentru studenţii europeni.

Autor: Cristina Rosca

16.06.2017, 00:05 1319

Radu Maftei, 42 de ani, este unul dintre cei mai puternici executivi români din cadrul gigantului american P & G, el preluând în urmă cu câteva luni poziţia de director pe Europa peste divizia de produse de îngrijire a părului, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Europa aduce 23% din businessul P & G, iar divizia de produse de îngrijire a părului are o cotă de circa 10%, ceea ce înseamnă că executivul român are pe mână un business estimat de ZF la circa 1,5 mld. euro.

Radu Maftei este unul dintre cei mai lon­gevivi executivi din cadrul P & G, o com­panie care de altfel promovează acest model de dezvoltare. Cei mai mulţi executivi din ca­drul companiei şi-au construit întreaga ca­rieră în cadrul P & G şi au ocupat diverse func­ţii, schimbându-şi poziţia o dată la 3-5 ani.

Românul Radu Maftei a ocupat la rândul său numeroase funcţii în cadrul P & G, ultima fiind aceea de business director la nivel mondial pentru divizia de vopsele şi produse de styling pentru păr. Această poziţie a deţinut-o doar un an şi câteva luni, după ce anterior fusese associate director în ca­drul diviziei de global hair care & color stra­tegy a Procter & Gamble. În 2012 el s-a mutat astfel la Ge­neva, în Elveţia, unde este sediul euro­pean al P & G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro