Proprietăţi

Celebra intersecţie de la Răzoare din Bucureşti va atrage investiţii imobiliare de 400 milioane euro

Celebra intersecţie de la Răzoare din Bucureşti va...

Autor: Bogdan Alecu

20.11.2018, 00:07 14857

Viitoarea staţie de metrou Aca­de­miei, din zona Răzoare, va atra­ge investiţii imo­biliare de 400 mil. eu­ro în ur­mătorii ani, pe mă­sură ce dez­vol­ta­torii vor de­ma­ra şi fina­liza pro­iecte de bi­rou­ri, re­zi­den­ţia­le şi comer­cia­le. Dacă totul va de­curge con­form pla­nu­lui, este po­si­bil ca me­troul spre Dru­mul Ta­berei să fie inau­gurat anul viitor, dacă nu în 2020, când multe dintre noile investiţii vor fi gata. 

„Luând în calcul doar loturile si­tua­te la o distanţă de 1,5-2 km de Ră­zoa­re, cu potenţial de a deveni pro­iec­te pe termen scurt şi mediu, vor­bim de circa 200.000 mp de teren care ar putea fi dezvoltat în 5-7 ani. Vorbim de 3.000 de locuinţe, 150.000 mp de birouri, dar şi spaţii co­merciale de proxi­mi­tate. Prin aceste pro­iec­te zo­na ar pu­tea atrage in­ves­tiţii su­pli­men­tare de circa 400 mil. euro", a spus Alexan­dru Mi­trache, Head of Land De­velop­ment Cush­man & Wake­field Echi­nox. Pe lângă şan­tierul magis­tra­lei de me­trou care a aca­parat vizual in­ter­sec­ţia de la Ră­zoa­re şi care se apro­pie de final, vizavi de Pa­la­tul Cotro­ceni, pe Bd. Ge­niu­lui nr. 46-48, un alt şantier se finalizează: an­sam­blul rezidenţial Cortina Aca­demy.

Chiar în faţa acestuia, în ace­eaşi inter­sec­ţie, un alt dezvoltator de­ţi­ne un te­ren pe care intenţionează să dez­volte unui proiect de birouri, iar pe partea opu­să a intersecţiei, lângă vi­itoarea ie­şire de la metrou, One United va dez­vol­ta platforma Ventilatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO