Proprietăţi

Kuma, jucător pe piaţa lavoarelor, exportă 80% din producţia fabricii din Prahova

Kuma, jucător pe piaţa lavoarelor, exportă 80% din producţia fabricii din Prahova

Autor: Andreea Neferu

20.03.2012, 12:00 278

Kuma, companie româno-daneză producătoare de lavoare pentru băi şi blaturi de bucătării, intenţionează să lanseze exporturi pe pieţele din Olanda, Franţa, Ungaria şi Bulgaria. 80% din produsele pe care compania le realizează în fabrica pe care o deţine la Băneşti, judeţul Prahova, merg deja pe pieţele externe.

"80% din produsele realizate în fabrica din România merg la export pe pieţele nordice, Danemarca, Suedia şi Norvegia, în timp ce doar 20% sunt vândute pe piaţa locală. În urma unei analize şi negocieri ce au durat 3 ani, am decis ca din 2012 să lansăm exporturile şi în Olanda, Franţa, Ungaria şi Bulgaria, adresându-ne cu precădere pieţei de proiecte", a declarat Camelia Olesen, director executiv al Kuma România.

Compania a înregistrat anul trecut afaceri de circa 2,7 milioane de euro şi estimează o creştere de circa 10% pentru anul 2012, până la 3 milioane de euro.

65% din vânzările companiei merg către proiecte rezidenţiale, hoteliere, sedii de birouri, spaţii comerciale şi de utilitate publică (stadioane, aeroporturi etc.). Printre cei mai importanţi clienţi ai Kuma România se numără lanţuri hoteliere de 4 şi 5 stele (Continental, Ibis, Ramada, Golden Tulip), centre comerciale (Băneasa Shopping Center, Sun Plaza), ansambluri rezidenţiale şi de birouri (Willbrook, Glass House), stadionul Arena Naţională, terminalul nou din cadrul Aeroportului Otopeni.

Printre clienţii companiei se numără însă şi persoane cu venituri medii şi peste medie. "Printre clienţii Kuma se numără şi posesorii de apartamente vechi, renovate, care doresc o schimbare de design", a afirmat Camelia Olesen.

Kuma România are 65 de angajaţi şi îşi comercializează produsele în showroom-uri specializate pe băi precum cele ale Delta Design, Romstal, Pazo Group sau Ambient. Compania a fost înfiinţată în 1998 şi a inaugurat în acelaşi an prima linie de producţie la Câmpina, după care în 2006 a decis să se mute la Băneşti-Prahova, odată cu finalizarea unei investiţii de tip greenfield de peste 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO