Proprietăţi

Leroy Merlin şi Carrefour deschid primele magazine în proiectul din Chitila

Leroy Merlin şi Carrefour deschid primele magazine în proiectul din Chitila

Autor: Mihaela Popescu

23.09.2010, 23:49 708

Primele magazine inaugurate vor fi Leroy Merlin şi Car­refour, acăror deschidere este programată în acest mo­ment pentru 2011, iarinves­tiţiile celor doi retaileri pot fi estimate la peste 40 mil.euro.

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin, de­ţinut de grupul francezAdeo, va fi la pri­ma sa inaugurare de magazin în Româ­nia. Larândul său, Carrefour ar putea deschide în Colosseum a 24-auni­tate a reţelei sale locale de hipermar­ke­turi, după ce înultimul an şi jumătate a frâ­nat puternic extinderea pe acestsegment de piaţă.
Colosseum Center, unul dintre cele mai mari proiecte de centrecomerciale de pe piaţa locală, a fost anunţat în 2007, în momentulîn care dezvoltatorii au sem­nat primul contract de închiriere cure­tai­lerul Carrefour. Iniţial, aceştia aveau planificatăfinalizarea primei eta­pe în vara anului 2009.
"Lentoarea cu care am obţinut toate autorizaţiile şi avi­zele de laPrimărie pentru demararea con­strucţiei ne-a întârziat cel maimult. Probabil că prima fază a proiectului va fi gata anul viitor",a declarat Răzvan Voncu, purtătorul de cuvânt al Colosseum.
Acesta a mai precizat că proprie­ta­rul proiectului, compania NovaImobi­liare, a obţinut un credit de la Bank of Cyprus pentru acesteinvestiţii. Zona co­mercială din Chitila, care va include şi unmall în a doua fază de dezvoltare, implică o investiţie totală de350 mil. euro, potrivit datelor anunţate anterior de companie.Dezvoltatorul a semnat con­tractul de construcţie cu firmafran­ceză Bouygues.

70% din spaţii sunt contractate
Nova Imobiliare, companie a gru­pu­lui britanic Modus Properties, asemnat con­tractul cu francezii de la Leroy Mer­lin în toamna lui2008, când au anunţat şi numele celui de-al treilea mare chiriaş alpar­cului de retail - Flanco. La acel mo­ment, reprezentanţii Modusanunţau un grad de ocupare de 70% al parcului de re­tail, avândînchiriată o suprafaţă de 56.000 de metri pătraţi către cei treiretaileri mari.
Leroy Merlin, companie care în acest moment îşi pregăteşte lansareaofi­cia­lă pe piaţa românească, va avea un ma­gazin cu o suprafaţăde vânzare de cir­ca 15.000 de metri pătraţi în centrul Co­losseum.La rândul său, Carrefour a în­chiriat un spaţiu de 16.000 de metripă­traţi în această poziţie, potrivit datelor comunicate anteriorde retailer.

Doar un mall în provincie mai e înconstrucţie
La nivelul pieţei locale, numărulcen­tre­lor comerciale în construcţie este foar­te redus.
Cu excepţia parcului Co­los­seu­m, la care tocmai s-a deschisşan­tierul, în ţară mai există un singur pro­iect mare înde­rulare: mall-ul Gold Plaza din Baia Ma­re, care va fi inauguratîn această toam­nă.
În ultimii doi ani, cele mai multe pro­iecte imobiliare au rămasblocate în dife­rite stadii de construcţie, din lipsă defi­nanţare, astfel încât banii rulaţi în pro­iecte de maridimensiuni sunt în prezent în jurul a 300-400 mil. euro, comparativcu cele 2-3 mld. euro investite în anii 2007-2008, perioadă în carese deschi­deau anual 10-15 centre comerciale, iar numărulapartamentelor nou con­stru­ite a atins noi recorduri după1990.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO