Suplimente

Alina Radu, HR manager SEE, Reckitt: Ascultăm vocea oamenilor noştri şi ne adaptăm în funcţie de ce ne transmit ei

Suplimentul ZF Top Employers

Alina Radu, HR manager SEE, Reckitt: Credem că există o multitudine de factori care fac din compania noastră un angajator de top. Oamenii reprezintă prioritatea absolută în cadrul Reckitt.

Alina Radu, HR manager SEE, Reckitt: Credem că există o multitudine de factori care fac din compania noastră un angajator de top. Oamenii reprezintă prioritatea absolută în cadrul Reckitt.

Autor: Ramona Cornea

22.04.2024, 00:05 40

„Comunicăm în mod constant şi transparent priorităţile de business către echipe, astfel încât colegii noştri cunosc direcţia şi simt că pot contribui la succesul nostru ca organizaţie. Oamenii sunt activi în diferite forumuri, devenind ambasadori ai implicării şi fiind parte din grupuri de lucru axate pe engagement, diversitate & incluziune.”

 

Un Top Employer ascultă vocea oamenilor din compania sa şi îşi adaptează pe cât posibil acţiunile  în funcţie de feedbackul lor, este de părere Alina Radu, HR manager SEE în cadrul Reckitt, o companie care a primit certificarea de Top Employer în anul 2024. Un aspect în stabilirea căruia compania ţine cont de ceea ce le comunică angajaţii este cel al pachetului de beneficii extrasalariale, susţine ea.

 

„Pachetul nostru de beneficii este unul complex şi conţine atât beneficii pecuniare, cât şi alte tipuri de beneficii precum zile de concediu în plus, zile de vineri cu program redus, consiliere psihologică etc. Atât beneficiile, cât şi pachetele salariale sunt revizuite constant, prioritatea fiind motivaţia echipei noastre. De asemenea, ascultăm vocea colegilor noştri şi pe cât posibil, ne adaptăm conform feedback-ului primit de la aceştia. Câteva dintre exemplele recente sunt oferirea de abonamente la săli de sport sau majorarea valorii tichetelor de masă. Plănuim să continuăm acest trend şi în 2024 pentru a oferi cele mai bune opţiuni pentru colegii noştri”, spune Alina Radu.

Astfel, comunicarea este unul dintre cei mai importanţi factori într-o companie, unul cu impact în succesul unei organizaţii.

„Credem că există o multitudine de factori care fac din compania noastră un Top Employer. Cu un angajament ferm faţă de oameni, aceştia reprezintă prioritatea absolută în cadrul Reckitt. În plus, din punctul de vedere al strategiei, comunicăm în mod constant şi transparent priorităţile de business către echipe, astfel încât colegii noştri cunosc direcţia şi simt că pot contribui la succesul nostru ca organizaţie. Oamenii sunt activi în diferite forumuri, devenind ambasadori ai implicării şi fiind parte din grupuri de lucru axate pe engagement, diversitate & incluziune etc”, detaliază reprezentanta Reckitt.

În plus, dezvoltarea ocupă un loc central în strategia organizaţiei sale, cu accent pe programe de mentorat, mentorat inversat sau academii specializare pentru fiecare departament, oferind resurse ample pentru învăţare.  În ceea ce priveşte recrutarea, ea spune că a continuat anul trecut.

„În ciuda provocărilor întâmpinate într-o piaţă a forţei de muncă în continuă evoluţie şi în care atragerea de specialişti şi oameni cu potenţial de creştere este tot mai dificilă, suntem mândri să spunem că am reuşit să aducem în echipă talente care aduc plusvaloare şi care se ridică la nivelul dinamismului organizaţiei noastre, care numără aproximativ 150 de angajaţi în anul precedent.”

În ceea ce priveşte strategia de atragere şi motivare angajaţilor, reprezentanta Reckitt susţine că organizaţia sa se concentrează pe furnizarea unui pachet salarial competitiv, adaptat la cerinţele pieţei actuale.

„Ne străduim să menţinem o revizuire continuă a beneficiilor oferite, asigurându-ne că acestea sunt aliniate cu nevoile şi aşteptările angajaţilor noştri. În plus, punem un accent deosebit pe cultivarea unei culturi organizaţionale vibrante, prin intermediul unor iniţiative orientate spre valorile noastre fundamentale, dezvoltarea coeziunii echipelor, menţinând angajamentul nostru fata de diversitate şi incluziune şi momente de distracţie împreună”, a concluzionat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO